Monday, August 29, 2011

Altın RSI Analizi

Hisse senetlerini analiz etmek için sıkça kullandığım endikatörlerden biri RSI'dır (relative strength index). RSI 0-100 arasında bir değer alan salınım endikatörüdür ve mevcut trendin momentumunu gösterir. RSI'ı incelerken, standart parametrik değeri olan 14 günü kullanıp 70'in üzerini çok alınmış, 30'un altını çok satılmış olarak değerlendiriyorum. Şimdi bu endikatörü altın için çalıştıralım.

1 Ağustos'ta RSI 70'in üzerine çıktı ve geçen çarşamba günü başlayan düzeltmeye kadar bu seviyenin üzerinde kaldı. 13 Ağustos'taki ilk düzeltmede 89'dan 71'e, 24 Ağustos'taki düzeltmede 84'ten 52'ye geriledi. Bugün ise 58 seviyesinde.

RSI endikatörünün, altın'ın 1800 seviyesinde yaptığı ilk zirvede 89, 1900 seviyesinde yaptığı ikinci zirvede 84 olması beni düşündürüyor. RSI ile altın ons fiyatındaki bu ayrışma, düşen dolarla beraber altının gram fiyatını kısa vadede negatif etkileyecek gibi gözüküyor. Pozisyon arttırmak için erken. 5 Eylül'den sonra gelecek yeni veriler trendin yönünü netleştirebilir.

Uyarı: Bu blog'daki tüm yorumlar benim şahsi görüşümdür ve yatırım tavsiyesi olarak görülmemelidir.

No comments:

Post a Comment