Thursday, September 8, 2011

Altın Teknik Analiz

Hafta başındaki analizden bu yana bakalım neler değişti, neler beklenebilir. Son iki gündür gelen satışlarla beraber RSI'da bir düşüş görülüyor. Ancak hala 50'nin altına inilmediğinden yukarı hareketin zayıfladığını söylemek için henüz erken.

MACD'de beklenen pozitife geçiş, gelen satışlardan dolayı henüz gerçekleşmedi ve endikatör yatay seyre geçti. Buradan altının bir konsolidasyon sürecine girdiğini söylemek mümkün. Dünkü sert düşüşe rağmen altın şu anda 1836 ons fiyatından işlem görüyor. Bu da bir önceki analizimde bahsettiğim 1830-1840 tabanını doğruluyor. Altının önümüzdeki günlerde bu yatay seyrini devam ettireceğini ve hareketli ortalamalarına yaklaşacağını düşünüyorum. Bollinger bantlarının orta çizgisi 20 günlük hareketli ortalamayı belirtir ve grafikte altın fiyatlarının bu ortalamayı destek olarak gördüğünü söylemek mümkün. Ağustos'taki geri çekilmede de bu ortalama destek görevi görmüştü.

Önemli bir direnç seviyesi olarak bahsettiğim 1900 hala geçerli ve üst Bollinger bandı tarafından teyit ediliyor. Şu anki durumu Mayıs ve Haziran'da yaşanan konsolidasyon süreciyle karşılaştırabiliriz. O süreçte de Bollinger üst bantı direnç olmuş, daralan bant aralığının alt seviyesi test edildikten sonra Temmuz-Ağustos rallisi başlamıştı. Bugüne baktığımızda daha geniş bir bant aralığı var ve bu son zamanların volatilitesini yansıtıyor. Beklediğim konsolidasyon sürecinde bant aralığının daralmasını ve yeniden bir yükseliş için sağlam taban oluşacağını düşünüyorum.

Full stochastic diplerinin pozitif eğimi de genel boğa eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. Hafta başında da söylediğim gibi altının yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden mevcut altın pozisyonunun korunması taraftarıyım. Ancak yeni pozisyon açmak için henüz erken çünkü sağlam bir taban daha oluşmadı.

StockCharts.com Altın Grafiği

No comments:

Post a Comment