Wednesday, October 12, 2011

Altın Teknik Analiz

Altında hafif iniş çıkışlı konsolidasyon süreci devam ediyor. Ancak fiyatın yükseldiği günlerdeki hacmin düşüş günlerine göre daha az olması endişe yaratıyor. Önemli direnç seviyesi ilk aşamada 20 günlük eksponansiyel hareketli ortalama (EMA) olan 1689. Aşağıdaki ilk grafikte 20 günlük EMA'nın hem destek, hem de direnç olarak son 4 ayda önemli bir rol oynadığı görülüyor. Eğer bu direnç noktası kırılmazsa, yüksek hacimli düşüşlerin ve oluşma ihtimali kuvvetlenen ayı flama formasyonunun sinyallerini verdiği bir düzeltme daha görülebilir. Bu düzeltme gerçekleşirse ilk destek noktası olarak 1635 seviyesi gözüküyor. Sert bir geri çekilme olursa 1547 seviyelerine kadar fiyat düşebilir. Öte yandan 1689 aşılırsa, ikinci direnç olarak şu anki pivot noktası olan 1695,50 var. Bu seviyeden sonra 1729 önemli bir direnç olacak. İkinci grafik olan  Ichimoku bulutu bu direnci teyit ediyor. Desteğin kırılması durumunda orta vadede altının ayı trendine girme ihtimalinin kuvvetli olduğu görülüyor.

Genellikle emtia piyasasında kullanılan ADX endikatörünün değeri 34. 20 üzerini kuvvetli bir trend olarak algılayan bu endikatör ayı veya boğa ayırımı yapmıyor. Alt bileşenlerinden -DI'nın azalıyor olması altındaki ayı eğiliminin azalmaya başladığını gösteriyor. Ancak +DI'nın yatay seyri temkinli davranılması gerektiğini bir kere daha hatırlatıyor.

MACD histogram değeri azda olsa sıfırın üzerine çıktı. Bu da orta vadede altının yükselme trendine girdiğini teyit edebilir. Ancak hem ADX, hem MACD'nin geriden takip endikatörler olduğunu hatırlamakta ve uzun pozisyon almak için ilk direncin kırılmasını beklemekte fayda var.
StockCharts.com Günlük Altın Grafiği

StockCharts.com Günlük Altın Grafiği
Altın future'larındaki açık kontratlar 23 Ağustos'ta 386.477 iken, 11 Ekim itibarıyla 270.865'e geriledi. Eğer altının ons fiyatı 1689 seviyesini yüksek hacimle aşarsa ve açık kontratlarda tekrar bir artış görülürse, altın pozisyonumu arttıracağım.

Bu blog benim düşüncelerimi yansıtmakta olup yatırım tavsiyesi değildir. Bol kazançlar!

No comments:

Post a Comment